Unidigital

unidigital logo web

SEO optimatizacija web stranice - što, zašto i kako?

seo

Seo optimizacija je proces koji se bavi optimizacijom web stranica kako bi se postigla bolja pozicija u rezultatima tražilica.

U suštini, seo optimizacija je proces poboljšanja kvalitete web stranice kako bi se postiglo bolje pozicioniranje u rezultatima pretrage.

Najbolji rezultati postižu se kada se optimizacija usmjeri na određene ključne riječi (eng. keywords) i kada se pobrinemo da web stranica zadovoljava određene kriterije kvalitete.

seo

Osim što će nam seo optimizacija pomoći da postignemo bolje pozicioniranje u pretraživačima, stranica će biti i lakša za pronaći za potencijalne korisnike.

Prednosti optimitizirane web stranice su sljedeće:

Povećanje prometa

Optimizirana web stranica će biti lakše pronaći u pretraživačima, što će rezultirati povećanjem prometa na web stranici.

Poboljšana korisnička iskustva

Optimizirana web stranica će biti brža, intuitivnija i lakša za navigaciju, što će rezultirati poboljšanim korisničkim iskustvom.

Povećana vidljivost

Optimiziranu web stranica će biti lakše pronaći u pretraživačima, što će rezultirati povećanjem vidljivosti vašeg brenda.

SEO optimatizacija - cijena usluge u Hrvatskoj

Cijene usluga seo optimizacije u Hrvatskoj se razlikuju ovisno o tome što je potrebno učiniti. Uglavnom, cijene se kreću od nekoliko stotina pa do nekoliko tisuća eura, ovisno o veličini i složenosti web stranice.

SEO optimatizacija - koji faktori utječu na optimatizaciju

Postoje brojni faktori koji utječu na seo optimizaciju.

Neki od faktora uključuju:

  • Sadržaj: Sadržaj web stranice mora biti kvalitetan i relevantan te mora biti optimiziran prema ključnim riječima.
  • Prilagođenost: Web stranica mora biti prilagođena mobilnim uređajima i mora biti jednostavna za navigaciju.
  • Poveznice: Web stranica treba biti povezana s drugim web stranicama, što će pomoći u boljem pozicioniranju u pretraživačima. 
  • Brzina učitavanja: Web stranica mora biti brza za učitavanje, što će pomoći u boljem pozicioniranju u pretraživačima. 
  • Prilagođenost pretraživačima: Web stranica mora biti prilagođena pretraživačima kako bi se postiglo bolje pozicioniranje u rezultatima pretrage.

Ako želite da se vaša web stranica pozicionira bolje u rezultatima pretraživanja, seo optimizacija je korak koji morate poduzeti.

Ukoliko želite besplatnu analizu svoje web stranice i savjete što bi trebalo poboljšati, možete nas kontaktirati.